Frisk ånde

SLIK UNNGÅR DU DÅRLIG ÅNDE

Alle har hatt dårlig ånde på et tidspunkt. Dette er ikke uvanlig, men det kan unngås. Her er noen tips til hvordan du kan unngå en pinlig situasjon:

Ta vare på munnen din

God munnhygiene er avgjørende for å rette opp dårlig ånde, men til tross for dette er det ikke alle som tar vare på den. En god munnpleierutine bidrar til å redusere mengden bakterier som forårsaker den vonde lukten i munnen. Bruk også antibakteriell munnskyll to ganger daglig for å redusere plakk.

Tenk på hva du spiser

Blant de verste synderne er svovelrik mat, som for eksempel hvitløk og løk, som tas opp i blodet og deretter dukker opp igjen mens du puster og snakker. Spis i stedet mer grønnsaker og urter som selleri, gulrøtter og persille - de inneholder mye vann som hjelper til med å skylle munnen ren.

Fyll på med væske

Hvis du ikke har mulighet til å pusse tennene, bruke tanntråd eller munnskyll etter hvert måltid, så kan det hjelpe å drikke noe for å skylle ut bakterier og matrester før de skaper problemer. Vann er best. Unngå brus – alt det overflødige sukkeret legger seg på tennene og tannkjøttet, og blander seg med matrester, noe som fører til dårlig ånde.

 

Tygg på de riktige tingene

Å tygge på en sukkerfri tyggegummi etter et måltid kan bidra til å friske opp pusten og holde i gang spyttproduksjonen slik at munnen kan skylle ut bakterier og matrester på en naturlig måte.

Så, vil du unngå dårlig ånde? Sørg for å pusse tennene, bruke tanntråd og rengjør munnen med munnskyll regelmessig. Listerine® tilbyr flere munnskyll som motvirker bakterier som forårsaker dårlig ånde i opptil 12 timer. Les mer om Listerine® Total Care her.

Vanlige spørsmål om dårlig ånde

QA Text: