Hvite tenner

GRUNNER TIL HVORFOR TENNENE DINE ER GULE

Har du noen gang sett deg i speilet og lurt på hvordan tennene dine ble så gule? Du er ikke alene. Ettersom tennene kan gulne gradvis, er det ikke så lett å oppdage. Og selv om selvtilliten din synker og du sørger over det en gang så blendende hvite smilet ditt, fortvil ikke – du kan få det tilbake. Til å begynne med, finn ut årsakene til misfarging og hvordan du kan unngå å utsette tennene dine for dem.

ÅRSAK # 1: Du blir eldre

Tennene dine kan begynne å gulne naturlig når du blir eldre. Dette er fordi det sterke hvite laget på tennene, emaljen, svekkes over tid på grunn av den daglige slitasjen på tennene, hvilket gjør at dentinets naturlige farge kommer frem.

ÅRSAK #2: Du bruker tobakk

Tobakksbruk, som sigaretter og pipe eller snus, misfarger tennene. Ved kontinuerlig bruk gjør de tennene mørkere over tid.

ÅRSAK #3: Din munnhygiene kan forbedres

Hvis du ikke pusser tennene, bruker tanntråd og skyller munnen regelmessig med munnskyll for å fjerne plakk, kan det fremskynde misfargingen av tennene.

ÅRSAK #4: Du bruker medisiner

Noen antihistaminer, blodtrykksmedisiner og antipsykotika kan misfarge tennene hos voksne. Snakk med legen din dersom medisinen du bruker (eller vurderer å begynne å bruke) kan ha slike mulige bivirkninger.

ÅRSAK # 5: Du har en sykdom

En mindre vanlig årsak til misfarging av tennene kan enten være en sykdom som påvirker emaljen, eller behandling av en sykdom, som cellegift og/eller strålebehandling mot kreft. I slike tilfeller er misfargingen mer brunaktig i fargen.

ENKLE VANER SOM HOLDER TENNENE HVITE

Når du ikke regelmessig pusser tennene, bruker tanntråd og skyller bort matpartikler og bakterier fra munnen, kan de omgjøres til misfargede stoffer som gjør tennene dine mørkere. Dessverre fungerer ikke alle whitening-produkter, og visse produkter passer ikke alle. Her er noen daglige vaner som kan hjelpe deg å sikre at tennene ikke blir misfargede på grunn av dårlig munnhygiene.

BØRST TENNENE

Minst to ganger om dagen, med tannkrem som inneholder fluor.

BRUK TANNTRÅD

Minst en gang om dagen, for å rengjøre mellomrommene mellom tennene.

SKYLL

Bruk en munnskyll som LISTERINE® Advanced White Milder Taste i 60 sekunder to ganger om dagen, for å oppnå hvitere tenner på bare én uke. Den bleker tennene med en teknologi uten slipemidler som løfter misfargingen fra tennene. Den bidrar også til å danne et beskyttende deksel som hindrer nye misfarginger i å danne seg på tannoverflaten.

VANLIGE SPØRSMÅL OM HVITE TENNER

QA Text: