Sunt tannkjøtt

Det er vanlig å ha tannkjøttproblemer

Millioner av voksne har en eller annen form for tannkjøttsykdom, men bare en brøkdel oppdager det ettersom smerte ikke er et symptom som oppstår tidlig. Det å ignorere litt blod i vasken etter tannpuss eller etter brukt av tanntråd høres kanskje ikke farlig ut, men det er god grunn til å holde øye med slike signaler. Det er et tegn på gingivitt, en lettbehandlet form for tannkjøttsykdom som du enkelt kan bli kvitt. Hvis det ikke behandles, kan det milde stadiet utvikle seg til en mer alvorlig form som kan forårsake permanent skade på bein og vev som holder tennene på plass.

Den vanligste årsaken til gingivitt er en uregelmessig munnpleierutine. Feil teknikk når du pusser tennene kan også bidra til at problemet forverres. Om du ikke børster, bruker tanntråd forsiktig og skyller med munnskyll regelmessig, tillater det at mat og bakterier kan plassere seg strategisk mellom tenner og tannkjøtt hvor de trygt kan vokse og danne plakk. Plakkoppbyggingen ved kanten av tannkjøttet kan da omdannes til tannstein, dersom den ikke fjernes med grundig rengjøring. Tannstein kan kun fjernes hos tannlegen med spesialverktøy.

Den gode nyheten er at tannkjøttbetennelse kan behandles gjennom en forbedret munnpleierutine hjemme og hyppigere besøk hos tannlegen for å fjerne plakk og tannstein med spesialverktøy. Du kan forhindre utviklingen av tannkjøttsykdom ved å pusse tennene etter å ha spist, bruke tanntråd og skylle med munnskyll to ganger om dagen.

Listerine® tilbyr munnvann som fremmer er sunt tannkjøtt. Her kan du lese mer om Listerine® Total Care Teeth & Gum og Listerine® Fresh Ginger & Lime Milder Taste.

Vanlige spørsmål om tannkjøtt og tannkjøttproblemer

QA Text: